IMPRESSIES


Zondag 15 juni, Dikke Stein, Elsloo

The Blue Clay, Zeeuwse Bourgondiërs overtuigen Limburgse nuchterheid


Tekst en foto's: Wil Wijnhoven - Bekijk hier de foto's

De keuze van mij om zondag 15 juni, Vaderdag, naar De Dikke Stein in Elsloo te gaan is heel simpel. Ik wil eens een band aan het werk zien die ik al ruim twee jaar niet meer live gezien heb. Het gaat hier om de Zeeuwse formatie The Blue Clay, een kwartet dat zich vooral bezighoudt met het musiceren in een stijl van blues, roots, country en r&r. Gevarieerder kun je het bijna niet krijgen en dan semi-akoestisch uitgevoerd klinkt het optreden lekker en soms lekker smerig vet.
Uitgesmeerd over twee sets speelt de band vanaf half vijf tot net iets na acht uur en sluit af met een vier nummers durende toegift. Eigen werk wordt daarbij heel ingenieus afgewisseld met covers van onder meer: Big Bill Broonzy; The Carter Family en Joe Primrose waarvan we een verbluffende en naar eigen mogelijkheden aangepaste St. James Infirmary te horen krijgen. Dat geldt ook voor Stonewall Jacksons 'I Washed My Hands In Muddy Water'
De inmiddels al twee uitgebrachte cd's vormen de kern van het optreden en daar wordt rijkelijk uit geput.
Geopend wordt er met het eigen nummer 'Crazy All The Time' en dan stoomt de band in sneltreinvaart door het gekozen repertoire. Veel uptempo werk volgt er en of het nu aan de kermis ligt, die er wordt gehouden, of aan het WK hockey? Maar op een gegeven moment staat er iemand uit het publiek met een hockeystick op het podium tussen zanger/gitaarspeler Wout Verhelst en harpspeler/zanger Johnny Roscoe in. De bandleden pakken dit hilarische moment fantastisch op en dat zorgt voor de nodige lol op het podium maar ook in het café.
Ruim een uurtje duurt de eerste set en ik sta echt te genieten van hun uptempo werk. Een korte break en dan weer verder met de tweede set met onder meer het bekende country deuntje 'Movin' On' gevolgd door 'Mystery Man' en 'Love Makes Me Blind' waarop we Johnny Roscoe zo uit de bol horen gaan op zijn bluesharp. Daar geniet ik van... volvette harp.
Voor Lei Wetzelaar, medeorganisator van dit optreden, speelt de band een nummer van Rory Gallagher met veel slide van frontman Wout Verhelst op zijn akoestische gitaar.
En als je dan de tweede set na ruim zestig minuten wilt afsluiten roept het publiek om meer, veel meer.
En het is niet iedere keer dat je een toegift krijgt die uit vier nummers bestaat. Maar toch is het zo, The Blue Clay verlaat Limburg met een toegift van vier nummers waarin ook het grandioos gespeelde 'Copperhead Road' in opgenomen is.
Het is voor mij een erg gezellige middag geweest en ik ben blij dat er horeca-uitbaters zijn zoals De Dikke Stein, die de nek uit steken om de blues naar hun café te halen.
Het heeft zich geloond het ritje naar Elsloo te maken, leuke band, lekkere muziek en weer mijn vrienden ontmoet. Top toch?

Scheldeblues 2010


Verslag gemaakt door Cecile Hubregsen, Kris Derks en Johnny de Jonge van WatIsNouJePunt


Slideshow en filmpje van Angieseiland


Whiskey Puppy & The Blue Clay

Op zaterdag 22 maart 2008 speelde The Blue Clay samen met bluegrass- trio Whiskey Puppy (USA) in De Pub te Terneuzen. Whiskey Puppy komt uit Portland, OR en speelt bluegrass, hillbilly en old time muziek. In de middag voor dit te gekke optreden zijn er opnamen gemaakt van Whiskey Puppy voor het programma 'The Free Country Eagle' op Terneuzen FM. Hieronder kan je luisteren naar het nummer 'Sittin' On The Top Of The World'. Tijdens deze jam met Whiskey Puppy speelt Johnny Roscoe harp en Wout Verhelst mandoline.

Whiskey Puppy and The Blue Clay - Sittin' On The Top Of The World.mp3


The Dirty Tapes - Johnny Roscoe & Little Boy Wout - Bootleg

'The Dirty Tapes' bevat negen covers uitgevoerd door Blue Clay-leden Johnny Roscoe en 'Little Boy' Wout Verhelst.
De nummers zijn zonder repetities opgenomen en allemaal in een keer ingespeeld. Hiervoor werd gebruik gemaakt van de Terneuzen FM studio. Tijdens het opnemen zijn geen effecten gebruikt. De bedoeling was deze nummers voor een vriend op te nemen, maar achteraf vonden Roscoe en Wout de opnamen voldoende klinken.

Hieronder kan je vier nummers downloaden:

1. Hard Travelin' (Guthrie)
2. Too Many Mornings (Dylan)
3. I'm In The Mood (Hooker)
4. Good Morning Mr. Railroad Man (Guthrie)
5. Cocain' Bill & Morphine Sue (Trad.)
6. Raining In My Heart (Harpo)
7. Further On Up The Road (Springsteen)
8. Big Time Operators (Morrison)
9. Will The Circle Be Unbroken (Carter)

Johnny Roscoe: zang / mondharmonica / gitaar
'Little Boy' Wout Verhelst: zang / gitaar / mandoline


Op onze Myspace zijn ook een aantal nummers te beluisteren:
The Blue Clay Myspace


Buitengewoon gezellige 4e editie Baeker Blues Side

Zaterdag 18 oktober - Recensie en foto's te vinden op www.bluesbreeker.nl